Звукови тръби

  • Марка: Educo
  • Кат. номер: E522806

В звуковите тръби има различни материали. Когато детето ги разклати, те, съответно, издават различни звуци. Целта е децата да описват и сравняват звуците, които различните тръби издават, както и да откриват двойките тръби, които издават еднакви звуци. Също така може да подреждат тръбите от "най-шумна" към "най-тиха" и обратно. Тази игра подпомага развитието на звуковата категоризация, както и слуховите умения.

 

Идеи за игри:

 

1. "Еднакви тръби": Детето изважда всички тръби от поставката. Избира една и започва да търси тръбата със същия звук сред останалите. Когато я намери, може да постави двойката обратно на поставката. За да се увери, че наистина звуците на съответната двойка са еднакви, може да провери цвета на стикерите от долната им страна - тръбите, които издават еднакъв звук имат стикери с еднакъв цвят. Играта е подходяща както за един, така и за повече от един играчи.

 

2. "Слухова памет": Тази игра е подходяща за двама или повече играчи. Подредете всички тръби в средата на масата. Всеки играч избира две тръби - ако звукът им е еднакъв, може да ги върне обратно на поставката. Ако обаче не е - ги връща обратно в средата на масата и на ред е следващият играч. Целта е да се открият всички тръби, които издават еднакъв звук. За да проверят дали звуците на две тръби са еднакви, играчите могат да погледнат стикерите от долната им страна - тръбите, които издават еднакъв звук имат стикери с еднакъв цвят.

 

3. "Кой има същите тръби?": Играта е подходяща за трима и повече играчи. Раздайте всички тръби. Всеки играч "показва" какъв звук издават неговите тръби. След това играчите се редуват, като всеки следващ по ред играч трябва да познае при кого са тръбите със същите звуци като неговите. Когато бъде открита двойка еднакви тръби, те се връщат обратно на поставката.

 

4. "Изпей и изсвири": Опитайте се да изпеете песен, като осигурите подходящ акомпанимент със звуковите тръби. 

 

5. "Познай какво изсвирих": Опитайте се да изсвирите песен с помощта на звуковите тръби. Другият/те играч/и следва да познаят коя е песента.

 

6. "Как звучи?": Детето трябва да опише как звучи всяка от тръбите - "твърдо", "меко", "тънко", "дебело", "тихо, "шумно", "слабо", "силно" и т.н.

 

7. "Кой е моят двойник?": Тази игра е подходяща за по-голяма група от четен брой деца. Ако децата са, например, осем, им се раздават четири двойки еднакви звукови тръби. Децата започват да обикалят из стаята, като разклащат тръбите си и трябва всяко дете да намери при кое от другите деца се намира тръбата, която издава същия звук като неговата.

 

8. "Подреди по силата на звука": Детето трябва да подреди тръбите според силата на звука им от най-слаб към най-силен или обратно.

 

Съдържание на комплекта:
Дървена поставка с размер 38x13 см
12 пластмасови звукови тръби (6 комплекта по 2 еднакви)

Sound_tubes_-_Product_Manual_1.pdf
73,00 лв. 62,05 лв.
Базова цена: 62,05 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начини на плащане
Характеристики
Препоръчителна възраст
3+
Размер
38.5 х 10.8 х 13.6 см
Материал
Дърво, Пластмаса
Тегло с опаковката
2,75 кг
Брой играчи
1, 2, 3, 4
Доставка

Доставката се извършва в рамките на 2-4 работни дни в зависимост от избраните продукти, начин на плащане и вид куриерска услуга. Поръчки, направени след 14:00ч. се обработват на следващия работен ден.

 

Моля, имайте предвид, че при избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената на сайта банкова сметка.

 

Доставката може да бъде извършена от Speedy или Econt по ваш избор.

 

Цената на доставката зависи от размерите и теглото на избрания продукт, посочения от вас адрес и избора на куриерска услуга - куриерска компания и вид услуга (до врата или до офис на куриерска фирма), както и начина на плащане (наложен платеж или банков превод).

 

За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Освен доставка с куриерска компания, имате възможност да вземете сами поръчката си от склад в гр. София, ж.к. „Младост 2“. Вземането на поръчката от склад е БЕЗПЛАТНО.

 

  

Начини на плащане

Можете да платите закупените от www.Znaiko.bg продукти по един от следните начини:

 

  • Наложен платеж – цената на закупените продукти и доставката се заплащат при получаване на пратката, директно на куриера.

 

  • Банков превод – при заплащане по банков път сумата се заплаща предварително с превод към:

 

Получател: НИГАНИ ООД

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG05UNCR70001520104537

BIC: UNCRBGSF

 

Молим, в Основание за плащане да посочвате номера на поръчката си с цел по-лесна обработка!

При избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената тук банкова сметка.