За нас
За нас

Фирма НИГАНИ ООД е официален дистрибутор и вносител на образователни играчки с марките Educo, Jegro и Arts and Crafts, произведени от холандската компания Heutink International.

 

Освен внасяните от нас марки, в онлайн магазин за образователни играчки www.Znaiko.bg можете да намерите и продукти от детската серия Levenhuk LabZZ на водещия американски производител на оптични устройства и инструменти Levenhuk, дървени образователни играчки Lucy&Leo, Pino и Jouéco, както и кинетичен пясък Relevant Play и настолни игри Bright Toys.

 

Educo – ранно развитие и обучение чрез игра

 

Добре дошли в света на Educo: пъстър свят, изпълнен със знания, нови идеи и предизвикателни образователни игри. В този свят има предостатъчно време и внимание към развитието на всяко едно дете. Децата инстинктивно учат, докато играят. Чрез играта децата натрупват безценен опит, който им позволява да растат и да се развиват. Играчките Educo са разработени така, че да осигуряват обучение чрез игра с активните си практически продукти, които вдъхновяват развитието и успеха при децата на възраст от 4 до 6 години.

 

Учебната програма на Educo

 

Всяко дете заслужава възможно най-доброто образование. Това означава образование с фокус върху индивидуалните таланти, личните резултати и постижения. Всички играчки Educo са базирани на международните стандарти за обучение, цели и умения. Те стимулират детското развитие чрез активна, практическа игра. Образователните играчки Educo са категоризирани в ясно разделени цели и умения.

 

Jegro – материали в подкрепа на основното образование

 

Децата учат най-добре, когато „правят“ нещо. Те разполагат с удивителен капацитет за запомняне на нова информация – и са интелигентни. Никой обаче не може да ги принуди да научат нещо насила. Те трябва да бъдат вдъхновени. Математическите продукти на Jegro преобразуват обучението в съвсем различно преживяване както за децата, така и за учителите.

 

Научаване чрез активност

 

Играчките Jegro предлагат образователни материали за деца на възраст от 6 до 12 години. Те безпроблемно допълват образователните методи, използвани за обучение по математика в училищата. Материалите изискват активно и физическо участие. Децата имат нужда да се изправят срещу предизвикателства чрез активно участие и мислене, ориентирано към търсенето на решения. Така по-трудните и абстрактни предмети изглеждат по-истински и лесни за разбиране. Също така, това стимулира научаването по начин, който е забавен както за децата, така и за учителите.

 

Heutink International - компания с над 100-годишен образователен опит

 

Вече повече от столетие Heutink произвежда висококачествени образователни материали и играчки с майсторство и любов. Базираният в Холандия семеен бизнес е основан от Reinier Willem Heutink през 1911г. Днес, вече трето поколение, представлявано от Jessica Heutink и Henk Fokke, ръководи бизнеса на Heutink Group като мултинационален дистрибутор и производител на образователни играчки с иновативна глобална визия.

 

През 2001г. Heutink купува Educo. Тази компания, основана през 1982г., разработва иновативни продукти в областта на образователните игри за деца на възраст 3-6 години. Продуктите Educo пасват идеално на философията на Heutink.

 

През 2007г. Heutink Group купува компанията Nienhuis Montessori, основана през 1929г., което включва и американския клон на компанията. Така Heutink  се превръща в глобална компания с логистика и производствени съорежения в Холандия, Китай и Шри Ланка.

 

През 2014г. Heutink придобива и марката Jegro, която включва образователни играчки и материали за деца на възраст 6-12 години.

 

Heutink предлага и голям асортимент от най-добрите, висококачествени материали за изкуство - Heutink Arts & Crafts.

 

Така, днес Heutink е компания, която осигурява пълен набор от образователни материали за училищата, покриващи възрастовата група от 0 до 12г., като всички продукти са съобразени с националните и международни образователни програми.

 

Качество, безопасност и устойчивост

 

Всички продукти на Heutink International са произведени с грижа, внимание и съвършенство.

 

Продуктите на Heutink се произвеждат в различни заводи в Холандия, Китай и Шри Ланка. Всеки от заводите специализира в различна област, но общото между тях е гаранцията за високо качество, пълна ангажираност, стремеж към съвършенство и голяма социална отговорност. Компанията съчетава устойчиви, модерни технологии с човешките умения и внимание към детайла. Този подход е необходим, тъй като всяко дете е уникално и затова продуктите също трябва да бъдат уникални!

 

Всички производствени обекти на компанията са сертифицирани по Стандарта на системата за управление на качеството ISO 9001, както и по Стандарта за системи за управление на околната среда ISO 14001.

 

Продуктите на Heutink отговарят на строгите изисквания на различните регулации за безопасност при производството на играчки и са напълно съобразени с изискванията на Директива 2009/48/EC за безопасност на играчките, включително EN71 и ASTM. Те са гъвкави и здрави, създадени да издържат на дългогодишно непрекъснато използване дори и в класни стаи!

 

Производствените процеси на компанията са отговорни към околната среда. Heutink държат висококачествените и здрави играчки с техните марки да са произведени от устойчиви суровини, като дървесина от засадени европейски гори и европейски мастила и бои на водна основа.

 

Levenhuk

 

Levenhuk е водещ американски производител на оптични устройства и инструменти, като микроскопи, телескопи, бинокли, монокли, зрителни тръби и принадлежности. Особено внимание компанията обръща на производството на оптика за деца с търговската марка Levenhuk LabZZ, включително атрактивни и лесни за използване телескопи, микроскопи, бинокли и научни комплекти. Седалището на компанията е в Съединените щати (Тампа) с тринайсет търговски и дистрибуторски филиала в Съединените щати, Канада, Европа и Азия и производствени предприятия в Китай.

 

Още от самото начало през 2002 г. Levenhuk насочват усилията си към пазари извън САЩ, които не са добре обслужвани, по-конкретно в Канада и Централна и Източна Европа. Основната цел на Levenhuk е да популяризират висококачествената оптика в тези региони поради недостатъчното предлагане и високата цена на повечето продукти, налични на пазара по това време. Levenhuk се възползва от възможността да навлезе в пазарната ниша с изцяло ново продуктово портфолио, като си поставя за цел да направи оптиката достъпна за всеки клиент. Успехът, изграден върху тази стъпка, позволява на компанията да стане уважаван лидер на пазара на оптика с най-голям пазарен дял в Централна и Източна Европа.

 

В момента Levenhuk има пряко присъствие и широка дистрибуторска мрежа в САЩ, Канада, Индия, Югоизточна Азия и Европа (Грузия, Германия, Гърция, Дания, Исландия, Испания, Италия, Латвия, Нидерландия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чешката република, Швеция и Обединеното кралство). Бъдещите планове за растеж и разширяване на компанията включват откриване на регионални клонове и изграждане на дистрибуторска мрежа в Южна Америка и по-нататъшно развитие в Европа.

 

Продуктите с марка Levenhuk

 

От самото начало компанията се отнася към дизайна на продукти с усърдие и творчество. Levenhuk проектират и произвеждат микроскопи, телескопи и бинокли, включително и висококачествена дизайнерска серия телескопи и микроскопи. Levenhuk също така предлага готови за употреба предметни стъкла за микроскоп, звездни карти, принадлежности за почистване на оптика и образователни материали за естествени науки.

 

Всички продукти на Levenhuk, с изключение на принадлежностите, имат доживотна гаранция.

 

Оптика за деца и юноши Levenhuk LabZZ

 

Levenhuk LabZZ е серия съвременно оптично оборудване, създадено специално за деца и юноши. Инструментите LabZZ са необикновени и ярки модерни телескопи, микроскопи, бинокли, научни комплекти и оптични принадлежности. Всички продукти LabZZ са много лесни и безопасни за употреба, но дават на децата големи възможности за изследване и идват с голям брой допълнителни принадлежности. Устройствата LabZZ са опаковани в цветни и привлекателни подаръчни кутии.

 

Дървени образователни играчки Lucy&Leo

 

Lucy&Leo предлагат висококачествени дървени играчки, изработени с най-добрите материали и технологии:

 

- Немски бои на водна основа, които са безопасни както за децата, така и за природата.

- Лепило, което не съдържа формалдехид.

- Буково дърво с топли нюанси, красива текстура и гладка повърхност.

- Висококачествен печат в ярки цветове.

 

Дървени образователни играчки Pino

 

Производството на дървените играчки Pino започва през 2008 г. Притежател на търговската марка Pino е Jamax M, Сърбия – компания с дългогодишен опит в търговията и производството на бебешки стоки. Още през първите години от съществуването си марката израства бързо – предлага се в близо 10 европейски страни и от 2015 г. насам всяка година участва на изложението за играчки в Нюрнберг.

 

Pino предлагат играчки за различни възрасти – от 12 месеца до 7+ години. Семейните игри са подходящи за малки и големи. Асортиментът постоянно се разширява, така че всяко дете да може да намери любимата си играчка Pino.

 

Играчките Pino се произвеждат от различни видове висококачествена дървесина от иглолистни и каучукови дървета, с неутрален аромат, бои на водна основа и лепила от естествени смоли, така че са напълно безвредни за здравето на децата. Освен това всички повърхности са гладки, а ръбовете - заоблени. Философията на марката е да изгради доверие у родителите чрез удовлетвореност и безопасност на играчките.

 

Играчките Pino са произведени в съответствие с европейския стандарт EN 71. Качеството се контролира през целия производствен процес. Независимо от това се правят изпитания и анализи по отношение на качество и безопасност в независима лаборатория – IHTM, Белград.

 

По този начин родителите могат да бъдат сигурни, че в ръцете на техните деца има напълно безопасни играчки, изработени от естествени материали.

 

NTC Учебна система Pino - Стимулирайте високия потенциал на вашите деца!

 

До 7-годишна възраст се формират 70% от връзките между невроните (синапси) в мозъка. От техния брой зависи интелектуалното развитие на детето. Подходящото стимулиране може да му помогне да достигне своя биологичен потенциал.

 

Учебната система NTC (NurturingTalentedChildren – насърчаване на талантливи деца) възниква в резултат на дългогодишния труд на специалисти от 7 страни в областта на неврофизиологията, педагогиката, психологията и педиатрията.

 

Създателят на NTC програмата, д-р Ранко Райович, лекар специалист по вътрешни болести, се занимава дълги години с изследвания в областта на невроендокринологията и неврофизиолгоията. Той е президент на Международния комитет на Менса за надарени деца и член на Съвета на директорите на Mensa International. Основател е на национални организации на Менса в няколко европейски страни.

 

Какво представлява NTC учебната система?

 

Учебната програма NTC е създадена въз основа на експертни изследвания в областта на педагогиката, медицината, психологията и специалното образование с цел да се усъвършенстват интелектуалните способности и функционалните умения на децата. Въпреки че програмата е пригодена за всички деца, нейната полезност се разгръща при заниманията с талантливи деца и допринася за развитието на вродените способности.

 

Пълната NTC програма е изградена от няколко етапа и включва прости физически и умствени упражнения, които насърчават развитието на естествения биологичен потенциал на децата. В рамките на втората си фаза програмата използва специални учебно-технически средства, съдържащи символи на абстрактни понятия, като например играта "Не се сърди човече", игри за памет или пъзели. Всяка от тези игри е многофункционална: дидактическа играчка, подпомагаща развитието на фините двигателни умения и координацията на движенията, като същевременно – като част от NTC системата – улеснява използването на програмата, разширява знанията на детето чрез запознаването му с по-голям брой символи и улеснява преминаването към по-високо ниво на програмата.

 

За разлика от класическото репродуктивно учене, което се основава на повторението на факти, функционалното (полезно) познание представлява способността да се разберат и да се използват по-рано придобитите знания при решаване на конкретен проблем. Целта на NTC програмата е да насърчи ангажираността на децата по лесен, опростен и забавен начин  - т.е.чрез игра, разчитайки на добре балансирана стимулация в период от живота им, в който те развиват модели на мислене.

 

Pino NTC играчките са направени така, че децата да могат безпроблемно да научат голям брой символи (знамена) и след това да разпознават изображения, характерни за съответната страна, като съответно развиват асоциативно мислене. След това, на следващото ниво, децата навлизат в света на различни класификации, подредби и асоциации – а това е една изключителна основа за по-нататъшното ефективно учене и мислене. Към всяка играчка има подробни инструкции как конкретно да се приложи NTC системата за учене.

 

Дървени образователни играчки Jouéco

 

Jouéco предлага широка гама качествени дървени играчки - образователни, с весели илюстрации и ярки цветове. Част от тях са сертифицирани за най-малките - деца на 6 месеца.

  

С грижа за природата

 

Във всяка една минути изчезват гори с площ, равна на 36 футболни игрища! Това се случва предимно в тропическите гори на река Амазонка в Южна Америка, на река Конго в Африка и в югоизточна Азия. 15% от емисиите на въглероден диоксид на година се дължат на обезлесяването и в резултат на това то играе съществена роля в промяната на климата на Земята. Освен това, животът на 80% от животните на Земята зависи от горите; а също така и този на милиони хора, които живеят или работят в горите.

 

Предвид тези стряскащи факти, все повече продукти на Jouéco са FSC® сертифицираниЕтикетът "FSC" върху продуктите гарантира, че те не са резултат от експлоатиращо, а по-скоро социално и екологично ориентирано горско стопанство. FSC® горите са много различни от останалите гори и отговарят на множестово критерии. При добив на дървесина от гори, сертифицирани по FSC, се опазва околната среда, съхранява се разнообразието на растителния и животински свят и се зачитат правата на местното население. Използвайки FSC® сертифицирана дървесина, Jouéco допринася пряко за запазването на световните гори и здравословна среда на живот за хората и животните на нашата планета.

 

Кинетичен пясък Kinetic Sand от Relevant Play

 

Този кинетичен пясък е оригиналът, произведен в Швеция от Relevant Play, преди това Waba Fun. „Кинетичен пясък“ (Kinetic sand) e запазена търговска марка на Spin Master.

 

На допир и вид кинетичният пясък прилича на мокър морски пясък. А и няма как да не прилича, след като 98% от него е чист естествен пясък с най-фина фракция. Останалите 2% са магия, която превръща пясъка във въображение и творчество -  моделираща маса, която никога не изсъхва, лесно променя формата си и създава впечатление, че се движи.

 

Кинетичният пясък е създаден за игра на закрито. Отделните песъчинки прилепват силно една за друга и по този начин пясъкът не се разпилява и не цапа (спазено е правилото на мама „Никакъв пясък, камъни и пръчки вкъщи!“). Не полепва по ръцете и не остава следи по тях.

 

Кинетичният пясък е забавление за малки и големи. Той развива фината моторика, действа успокояващо, намалява стреса и повишава концентрацията. Препоръчва се при деца със специални потребности, аутизъм, нарушена концентрация, тревожност.

 

Кинетичният пясък е напълно безопасен. Не съдържа алергени и глутен. Не съдържа вода и влага, в която да се развиват бактерии и микроорганизми. Освен естествен пясък, в него има и силиконов полимер, който е безвреден и незапалим. Използва се широко в козметичната, фармацевтичната и хранителната индустрия.

 

Класически стратегически настолни игри Bright Toys

 

Игрите под марката Bright Toys са стратегически настолни игри, преминали изпитанието на времето и достигнали до нас от древността. По-сложните игри са адаптирани и за по-малки деца. Те са произведени изцяло в България с български материали.

 

Вместо пулове се използват копчета от единствения български производител, сертифициран в своята продуктова категория по OEKO-TEX® STANDARD 100. Копчето, със своето съвършенство и простота, олицетворява същността на тези игри – игри, които имат прости правила, но същевременно са гениални и затова непреходни, достигнали до нас през вековете.

 

Всички игри съдържат подробни правила за игра и примери на български език. Игрите са забавление със семейството и приятелите, което:

- развива логическото мислене на децата;

- развива способностите им за решаване на проблеми и за изграждане на стратегия;

- е лесен начин децата да се научат да предвиждат последствията и да разберат връзката между своите действия и поведението на околните;

- изгражда самоувереност и учи на търпение;

- развива способността на децата да се съсредоточават;

- развива уменията им за общуване.

 

Дървени образователни играчки Woody

 

Произвеждат се от чешката компания Woodyland. Woody са образователни играчки с високо качество, които акцентират както на безопастността, така и на развитието на децата в различните етапи от живота им по отношение на моторни умения, обучение и психологическо развитие. Основният фокус на Woody е върху развитието и подобряването на моториката, комбинаториката и логическото мислене.

 

Всички детски играчки Woody се тестват по най-високите международни стандарти, като повечето от тях са включени в програма "безопасни играчки". Тази програма предвижда възможно най-високата гаранция за безопасност, с постоянен и редовен мониторинг и контрол над произвежданите продукти.

 

TicToys - да съчетаем спорта с креативната игра!

 

Продуктите на TicToys комбинират спорт с креативна игра - целта им е да помогнат на децата да се движат и да творят едновременно. Произведени са от екологични и възобновяеми материали - дърво и други иновативни биоматериали. Произведени са изцяло в Германия. Движение, креативност, природосъобразност и качество "Произведено в Германия" - това е философията на TicToys. 

 

Конструкторите Binabo на TicToys са направени от биопластмаса. В случая "пластмаса" показва характеристиките на материала (гъвкав, траен), а не химическия му състав. Конструкторът е направен от иновативен материал, произведен от дървени фибри, естествени смоли и захар. Към всеки конструктор има книжка с инструкции и идеи.

 

Другите продукти на TicToys са комплекти бумеранг и фризби. Изработени са от висококачествен и траен картон. Всеки от тях е с различни мотиви. Могат да се оцветят преди игра. Подходящи са за игра на закрито. Във всеки комплект има книжка с информация как е възникнал бумеранга/фризбито, инструкции за сгъване и за хвърляне.