За Kinetic Sand
За Kinetic Sand

Кинетичен пясък Kinetic Sand от Relevant Play

 

Този кинетичен пясък е оригиналът, произведен в Швеция от Relevant Play, преди това Waba Fun. „Кинетичен пясък“ (Kinetic sand) e запазена търговска марка на Spin Master.

 

На допир и вид кинетичният пясък прилича на мокър морски пясък. А и няма как да не прилича, след като 98% от него е чист естествен пясък с най-фина фракция. Останалите 2% са магия, която превръща пясъка във въображение и творчество -  моделираща маса, която никога не изсъхва, лесно променя формата си и създава впечатление, че се движи.

 

Кинетичният пясък е създаден за игра на закрито. Отделните песъчинки прилепват силно една за друга и по този начин пясъкът не се разпилява и не цапа (спазено е правилото на мама „Никакъв пясък, камъни и пръчки вкъщи!“). Не полепва по ръцете и не остава следи по тях.

 

Кинетичният пясък е забавление за малки и големи. Той развива фината моторика, действа успокояващо, намалява стреса и повишава концентрацията. Препоръчва се при деца със специални потребности, аутизъм, нарушена концентрация, тревожност.

 

Кинетичният пясък е напълно безопасен. Не съдържа алергени и глутен. Не съдържа вода и влага, в която да се развиват бактерии и микроорганизми. Освен естествен пясък, в него има и силиконов полимер, който е безвреден и незапалим. Използва се широко в козметичната, фармацевтичната и хранителната индустрия.