За Jouéco
За Jouéco

 

Jouéco предлага широка гама качествени дървени играчки - образователни, с весели илюстрации и ярки цветове. Част от тях са сертифицирани за най-малките - деца на 6 месеца.

  

С грижа за природата

 

Във всяка една минути изчезват гори с площ, равна на 36 футболни игрища! Това се случва предимно в тропическите гори на река Амазонка в Южна Америка, на река Конго в Африка и в югоизточна Азия. 15% от емисиите на въглероден диоксид на година се дължат на обезлесяването и в резултат на това то играе съществена роля в промяната на климата на Земята. Освен това, животът на 80% от животните на Земята зависи от горите; а също така и този на милиони хора, които живеят или работят в горите.

 

Предвид тези стряскащи факти, все повече продукти на Jouéco са FSC® сертифицираниЕтикетът "FSC" върху продуктите гарантира, че те не са резултат от експлоатиращо, а по-скоро социално и екологично ориентирано горско стопанство. FSC® горите са много различни от останалите гори и отговарят на множестово критерии. При добив на дървесина от гори, сертифицирани по FSC, се опазва околната среда, съхранява се разнообразието на растителния и животински свят и се зачитат правата на местното население. Използвайки FSC® сертифицирана дървесина, Jouéco допринася пряко за запазването на световните гори и здравословна среда на живот за хората и животните на нашата планета.