За Heutink International
За Heutink International

Heutink International - компания с над 100-годишен образователен опит

 

Вече повече от столетие Heutink произвежда висококачествени образователни материали и играчки с майсторство и любов. Базираният в Холандия семеен бизнес е основан от Reinier Willem Heutink през 1911г. Днес, вече трето поколение, представлявано от Jessica Heutink и Henk Fokke, ръководи бизнеса на Heutink Group като мултинационален дистрибутор и производител на образователни играчки с иновативна глобална визия.

 

През 2001г. Heutink купува Educo. Тази компания, основана през 1982г., разработва иновативни продукти в областта на образователните игри за деца на възраст 3-6 години. Продуктите Educo пасват идеално на философията на Heutink.

 

През 2007г. Heutink Group купува компанията Nienhuis Montessori, основана през 1929г., което включва и американския клон на компанията. Така Heutink  се превръща в глобална компания с логистика и производствени съорежения в Холандия, Китай и Шри Ланка.

 

През 2014г. Heutink придобива и марката Jegro, която включва образователни играчки и материали за деца на възраст 6-12 години.

 

Heutink предлага и голям асортимент от най-добрите, висококачествени материали за изкуство - Heutink Arts & Crafts.

 

Така, днес Heutink е компания, която осигурява пълен набор от образователни материали за детските градини и училищата, покриващи възрастовата група от 0 до 12г., като всички продукти са съобразени с националните и международни образователни програми.

 

Качество, безопасност и устойчивост

 

Всички продукти на Heutink International са произведени с грижа, внимание и съвършенство.

 

Продуктите на Heutink се произвеждат в различни заводи в Холандия, Китай и Шри Ланка. Всеки от заводите специализира в различна област, но общото между тях е гаранцията за високо качество, пълна ангажираност, стремеж към съвършенство и голяма социална отговорност. Компанията съчетава устойчиви, модерни технологии с човешките умения и внимание към детайла. Този подход е необходим, тъй като всяко дете е уникално и затова продуктите също трябва да бъдат уникални!

 

Всички производствени обекти на компанията са сертифицирани по Стандарта на системата за управление на качеството ISO 9001, както и по Стандарта за системи за управление на околната среда ISO 14001.

 

Продуктите на Heutink отговарят на строгите изисквания на различните регулации за безопасност при производството на играчки и са напълно съобразени с изискванията на Директива 2009/48/EC за безопасност на играчките, включително EN71 и ASTM. Те са гъвкави и здрави, създадени да издържат на дългогодишно непрекъснато използване дори и в класни стаи!

 

Производствените процеси на компанията са отговорни към околната среда. Heutink държат висококачествените и здрави играчки с техните марки да са произведени от устойчиви суровини, като дървесина от засадени европейски гори и европейски мастила и бои на водна основа.