Преброй писмата

  • Марка: Educo
  • Кат. номер: E522882

Пускайки определения брой писма в пощенските кутии, детето се научава и упражнява да брои и смята до 10. Може да открива липсващото в дадена последователност число, да събира и изважда, както и да вникне в смисъла и съответствието на числата.

 

С помощта на тази игра децата могат да се упражняват да работят в екип, като играят заедно и се редуват при доставянето на писмата, давайки си устни указания и насоки. Могат да играят и индивидуално, като доставят определен брой писма във всяка къща според посочените цветове и числа. Играта позволява самопроверка и включва карти със задания с увеличаваща се трудност.

Как се играе?

 

1. Поставете една редица къщи върху дървената поставка и изтеглете карта със задание.

 

2. Изпълнете заданието, като ползвате пощенските пликове и номерата на къщите (пластмасовите картички с числа и точки).

 

Най-малките Знайковци и Знайки могат да играят най-лесните варианти на играта - просто да сортират писмата по цвят, като в пощата на всяка къща пускат същия цвят писма като къщата или да се учат да броят до 10, като пускат показания на картите със задания брой писма от всеки цвят. За този слуай са предвидени 2 вида карти - на единия броят е указан с точки (като на домино), а на другия - с цифри. Това помага на малките деца да вникнат в смисъла на числата и да разберат съответствието между броя точки/предмети/писма и изписаното с цифри число. 

 

При по-трудния вариант идеята е в пощенската кутия на всяка къща да пуснете броя пощенски пликове, показан на картата със заданието в съответните цветове, например: 2 жълти и 1 син пощенски плик, а върху къщата да поставите номер, който съответства на общия брой пликове, който сте пуснали в дадената къща (2 жълти плика + 1 син = 3 пощенски плика, т.е. върху покрива се поставя картичката, на която пише 3). В началото детето брои всички писма и така научава какъв е сборът, а впоследствие - смята и упражнява събиране до 10. Този вариант на играта демонстрира на децата какво точно означава "събиране".

 

При най-трудните варианти децата трябва А) сами да отгатнат какво трябва да има на мястото на въпросителния знак на картата - кой цвят или колко на брой писма и Б) в първата къща трябва да пуснат първоначалния брой писма, показан на картата, а във всяка следваща - с по 1 по-малко или повече, в зависимост от това дали картата показва +1 или -1. Това упражнение също помага на децата вникнат в смисъла на числата и броенето, като демонстрира нагледно какво става когато добавяме или отнемаме 1 брой от нещо.

 

3. Проверете отговорите на гърба на картата със заданието, за да видите как сте се справили.

 

Ако играят двама души, единият трябва да дава указания от картата със задание, а другият - да изпълнява задачата. След това заедно проверяват резултата.

 

По-малките деца могат да играят по-лесен вариант на играта: само да поставят различни картички с числа на къщичките и след това в пощенската кутия на всяка къщичка да пускат броя писма, съответстващ на числото, посочено на покрива на къщичката в цвета на самата къщичка.

 

 

Съдържание:
2 дървени поставки
2 дървени редици къщички
16 пластмасови карти със задания
10 пластмасови карти с числа и точки
100 пластмасови писма в 10 цвята
Красива и удобна дървена кутия за съхранение

Counting_Street_-_Product_Manual.pdf
165,00 лв. 140,25 лв.
Базова цена: 140,25 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начини на плащане
Характеристики
Препоръчителна възраст
4+
Размер
36.5 x 14 x 10.5 см
Тегло
3 кг
Доставка

Доставката се извършва в рамките на 2-4 работни дни в зависимост от избраните продукти, начин на плащане и вид куриерска услуга. Поръчки, направени след 14:00ч. се обработват на следващия работен ден.

 

Моля, имайте предвид, че при избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената на сайта банкова сметка.

 

Доставката може да бъде извършена от Speedy или Econt по ваш избор.

 

Цената на доставката зависи от размерите и теглото на избрания продукт, посочения от вас адрес и избора на куриерска услуга - куриерска компания и вид услуга (до врата или до офис на куриерска фирма), както и начина на плащане (наложен платеж или банков превод).

 

За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Освен доставка с куриерска компания, имате възможност да вземете сами поръчката си от склад в гр. София, ж.к. „Младост 2“. Вземането на поръчката от склад е БЕЗПЛАТНО.

 

  

Начини на плащане

Можете да платите закупените от www.Znaiko.bg продукти по един от следните начини:

 

  • Наложен платеж – цената на закупените продукти и доставката се заплащат при получаване на пратката, директно на куриера.

 

  • Банков превод – при заплащане по банков път сумата се заплаща предварително с превод към:

 

Получател: НИГАНИ ООД

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG05UNCR70001520104537

BIC: UNCRBGSF

 

Молим, в Основание за плащане да посочвате номера на поръчката си с цел по-лесна обработка!

При избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената тук банкова сметка.