Математически карти Educo – Количества

  • Марка: Educo
  • Кат. номер: 900000246

Комплект от 56 математически карти и 2 дървени поставки, с помощта на които може да се играят разнообразни кратки игри, развиващи способностите за стратегическо мислене, сортиране, фина моторика и числов гнозис. Освен това играта помага на децата да се научат да печелят и губят.

 

Вариант на игра 1 (за най-малките):

Подредете картите с еднаква формичка и цвят в правилен ред от 0 до 12. Назовавайте числата, когато поставяте картите. Когато този вариант стане много лесен, започнете да подреждате картите в обратен ред - от 12 до 0.

 

Вариант 2:

Играйте на карти заедно! Правилата са прости:

Двамата играчи вземат по една поставка. Разбъркват картите добре и ги поставят с лицето надолу в средата на масата. Всеки ред от поставката трябва да съдържа определен тип карти (например червени звезди, сини квадратчета, жълти кръгчета или зелени триъгълничета), като жокерът може да бъде поставен навсякъде. В този вариант на игра няма значение в какъв ред ще бъдат подредени картите на поставките. Играчът на ход тегли карта от купа в средата и я поставя на съответния ред, на който събира дадения тип карти. Печели играчът, който запълни поставката си пръв.

 

Вариант 3:

Играйте играта като при Вариант 2, но този път целта е картите от дадения тип да бъдат подредени от най-малкото към най-голямото число. Това означава, че всяка карта трябва да бъде стратегически поставена на възможно най-доброто място - ако ви се падне карта с малко число, поставете я в началото на реда. И обратно - ако ви се падне карта с голямо число, поставете я в края на реда. 

 

Още идеи:

  • Играйте играта, като се опитате да подредите 3 последователни числа на всеки ред.
  • Играйте играта, като се опитате да поставите 4 карти с еднакво число във всяка колонка.

 

Вариант 4 - Игра за памет:

Поставете на масата с лице надолу картите от 2 типа. Редувайте се да обръщате по 2 карти на ход. Ако са с еднакво число, остават за вас. Печели играчът, събрал най-много карти. Можете да усложните играта, като използвате всичките 4 типа карти. Кой ще успее да събере най-много?

 

Вариант 5 - Бинго за четирима:

Всеки играч получава карта с 0 от определен тип и трябва да събира карти само от типа, който му се е паднал - например, ако има 0 червена звезда, това означава, че ще трябва да събира карти с червени звезди. Останалите карти се разбъркват и поставят в средата на масата с лицето надолу. Играчът на ход тегли карта от тестето. Ако тя е от неговия тип, остава за него, а ако не е - я връща най-отдолу в купа с карти. Печели играчът, който пръв събере всичките 13 карти и ги подреди на масата в правилен ред.

 

Вариант 6 - Квартет:

Раздайте всички карти. Целта е да съберете възможно най-много комплекти от 4 карти с еднакво число, като искате карти от останалите играчи - например, "Може ли мама да ми даде една 4-ка тип червени звезди?" Ако играчът, от когото сте я поискали наистина я има, трябва да ви я даде и продължавате да искате карти от играчи по ваш избор, като можете да поискате следващата си карта от същия играч или от някой друг. Когато съберете комплект от 4 карти, трябва да извикате "Квартет" и да поставите комплекта карти на масата с лицето нагоре. Ако играчът, от когото искате определена карта я няма, ходът ви приключва и на ред е този играч, от когото сте поискал картата. Играта свършва, когато всички квартети бъдат завършени. Съвет: поставете жокера по средата, за да видите кои типове карти са на разположение.

29,00 лв. 26,10 лв.
Базова цена: 26,10 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начини на плащане
Характеристики
Препоръчителна възраст
4+
Материал
Пластмаса, Дърво
Тегло
0,620 кг
Брой части
56
Доставка

Доставката се извършва в рамките на 2-4 работни дни в зависимост от избраните продукти, начин на плащане и вид куриерска услуга. Поръчки, направени след 14:00ч. се обработват на следващия работен ден.

 

Моля, имайте предвид, че при избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената на сайта банкова сметка.

 

Доставката може да бъде извършена от Speedy или Econt по ваш избор.

 

Цената на доставката зависи от размерите и теглото на избрания продукт, посочения от вас адрес и избора на куриерска услуга - куриерска компания и вид услуга (до врата или до офис на куриерска фирма), както и начина на плащане (наложен платеж или банков превод).

 

За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Освен доставка с куриерска компания, имате възможност да вземете сами поръчката си от склад в гр. София, ж.к. „Младост 2“. Вземането на поръчката от склад е БЕЗПЛАТНО.

 

  

Начини на плащане

Можете да платите закупените от www.Znaiko.bg продукти по един от следните начини:

 

  • Наложен платеж – цената на закупените продукти и доставката се заплащат при получаване на пратката, директно на куриера.

 

  • Банков превод – при заплащане по банков път сумата се заплаща предварително с превод към:

 

Получател: НИГАНИ ООД

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG05UNCR70001520104537

BIC: UNCRBGSF

 

Молим, в Основание за плащане да посочвате номера на поръчката си с цел по-лесна обработка!

При избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената тук банкова сметка.