Математически автобус с ремарке - мини вариант

  • Марка: Educo
  • Кат. номер: E523326

Целта на математическия автобус е децата да се научат да броят структурирани и неструктурирани количества, да броят от 1 до 20 и обратно - от 20 до 1, да правят връзка между количествата и цифровите символи, да събират и изваждат до 20, да упражняват използването на математически термини като събиране и изваждане, равно, повече и по-малко.

 

Освен това подпомага езиковите умения, като стимулира децата да се изслушват и да разбират и обработват информацията, развива фината моторика чрез упражняване движенията на китката, дланта и пръстите, а също така спомага за развитие на социалните умения, като стимулира играта в екип, по мил, вежлив и дружелюбен начин.

 

Играта е идеална за работа в малка група и даване на коригиращи инструкции. Създавайте ситуации, в които да въвеждате децата в броенето, събирането и изваждането до 20, след което оставяйте децата да изиграят същите ситуации индивидуално или по двойки.

 

 

Идеи за игри

 

1. Поставете математическия автобус на масата и пребройте пътниците в него. Променяйте броя на пътниците, като добавяте нови или премахвате от пътниците в автобуса. Всеки път назовавайте броя на пътниците.

 

2. Поставете математическия автобус на масата. Използвайте зарчетата, за да определите броя на пътниците, които слизат и се качват в автобуса.

 

3. Поставете математическия автобус на масата. Използвайте стоп-картите, за да определите колко пътници да слязат и да се качат в автобуса. Стоп-карите със зелена рамка съдържат задачи за събиране и изваждане до 5. Стоп-картите с червена рамка съдържат задачи за събиране и изваждане до 10.

 

4. Този вариант на играта е подходящ за група от няколко деца. Поставете математическия автобус на масата. Всяко дете взема по един пътник. Обикаляйте с автобуса, като спирате пред всяко дете, което държи пътник. Всяко дете трябва да качи пътника си в автобуса и да каже колко са станали пътниците сега. След като обиколи всички деца и вече никой не държи пътници, автобусът започва да обикаля отново. Сега всяко дете трябва да вземе един пътник и да преброи колко са останалите в автобуса пътници. Играта може да се усложни допълнително с помощта на зарчетата и стоп-картите.

 

Допълнителни идеи и съвети:

 

1. За по-малки деца може да улесните играта, като използвате математическия автобус без ремаркето.

 

2. Записвайте задачите, които решавате.

 

3. Подредете 10 столчета като седалки в автобус. Използвайте стоп-картите със зелена рамка. Пътниците (децата) трябва да слизат и да се качват "в автобуса". Шофьорът на автобуса трябва да брои пътниците в автобуса всеки път, когато някой слезе или се качи.

 

Съдържание:

Автобус с размер 35x7x7см
20 пътници в 2 цвята

 

Counting_bus_with_trailer_-_mini_-_Product_Manual_2.pdf
165,00 лв.
Базова цена: 165,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начини на плащане
Характеристики
Препоръчителна възраст
4+
Размер
35x7x7см
Материал
Дърво
Тегло
1,200кг
Доставка

Доставката се извършва в рамките на 2-4 работни дни в зависимост от избраните продукти, начин на плащане и вид куриерска услуга. Поръчки, направени след 14:00ч. се обработват на следващия работен ден.

 

Моля, имайте предвид, че при избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената на сайта банкова сметка.

 

Доставката може да бъде извършена от Speedy или Econt по ваш избор.

 

Цената на доставката зависи от размерите и теглото на избрания продукт, посочения от вас адрес и избора на куриерска услуга - куриерска компания и вид услуга (до врата или до офис на куриерска фирма), както и начина на плащане (наложен платеж или банков превод).

 

За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Освен доставка с куриерска компания, имате възможност да вземете сами поръчката си от склад в гр. София, ж.к. „Младост 2“. Вземането на поръчката от склад е БЕЗПЛАТНО.

 

  

Начини на плащане

Можете да платите закупените от www.Znaiko.bg продукти по един от следните начини:

 

  • Наложен платеж – цената на закупените продукти и доставката се заплащат при получаване на пратката, директно на куриера.

 

  • Банков превод – при заплащане по банков път сумата се заплаща предварително с превод към:

 

Получател: НИГАНИ ООД

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG05UNCR70001520104537

BIC: UNCRBGSF

 

Молим, в Основание за плащане да посочвате номера на поръчката си с цел по-лесна обработка!

При избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената тук банкова сметка.