Игра Cayro - "Събирай боклука разделно!"

 • Марка: Cayro
 • Кат. номер: C343

Обичате природата и околната среда? Грижите се за Вашето здраве и за здравето на Вашето семейство? Полагате грижи да запазите Земята чиста и искате да възпитате така и Вашите деца?

 

Представяме Ви играта на испанската компания CAYRO "Събирай боклука разделно". Сега е моментът да разкажете на Вашите деца колко е важно да събират разделно отпадъците, как могат да опазят природата чиста и безопасна за живеене. 

 

В играта "Събирай боклука разделно!" сме ви подготвили един цветен тест, в който участниците бързо да рециклират различни отпадъчни предмети. Ако се справите с теста, ще бъдете победители и в играта. Не забравяйте за петте цвята на околната среда и какво влагаме във всеки един от тях.

 

Играта съдържа:

 • 82 карти с предмети за рециклиране;
 • 5 тотема-кофи за отпадъци (зелена, синя, жълта, сива и кафява);
 • кутия за поставяне на картите;
 • 1 карта „Място за специални отпадъци“

 

Какво трябва да знаете, преди да започнете да играете?

 

Тук можете да прочетете накратко в кой контейнер какви отпадъци трябва да се събират:

 • Жълт контейнер: метални кутии, кенчета, ТетраПак опаковки, пласмасови опаковки, като всяка от опаковките трябва да е напълно празна;
 • Син контейнер: картонени опаковки и всякакъв вид хартия, без да има хранителни отпадъци;
 • Зелен контейнер: стъклени опаковки, бутилки, буркани без техните капаци, които обикновено са направени от друг материал;
 • Кафяв (органичен) контейнер: органичен боклук от храна, като обелки от плодове, кости от риба, растения, черупки от яйца, утайка от кафе; също така използвани салфетки и кухненска хартия;
 • Сив контейнер: всеки боклук, който не може да се рециклира в останалите контейнери и не е опасен за нашата планета;
 • Място за специални отпадъци: места, където можем да намерим безброй видове отпадъци. Те временно се събират и съхраняват отделно, защото или са много големи, или са опасни, ако се изхвърлят в останалите контейнери. Пример за такива отпадъци са: мебели, мобилни телефони, батерии, уреди.

 

Цел на играта: Да бъдете най-бърз в рециклирането на Вашите отпадъци.

 

Подготовка за играта: Разбъркайте картите и ги поставете в кутията, сложете кутията до петте контейнера за отпадъци в центъра на игралното поле. Сложете картата „Място за специални отпадъци“ до тях.

 

Играчите се редуват, като изваждат карта от кутията и я поставят на игралното поле, така че всички играчи да видят боклука, който трябва да бъде изхвърлен. Първият играч, който успее да вземе правилния конейнер за този боклук, взема картата. За да разберете дали играчът е избрал правилния контейнер, обърнете картата и вижте кой цвят контейнер е показан там.

Трябва също да знаете, че има карти, на които са показани боклуци, които не можем да изхвърлим в обикновените контейнери. Те следва да бъдат занесени до специално място, предназначено за тях.

Всеки път, когато се появи някоя от тези карти, играчите не трябва да вземат контейнер, а трябва да изчакат няколко секунди и да обърнат картата, за да се уверят, че отпадъците наистина принадлежат към мястото за изхвърляне на специални отпадъци.

Тази карта следва да бъде сложена на мястото за опасни отпадъци.

В случай, че някой от играчите не избере правилния контейнер или избере контейнер, когато боклукът е опасен, той трябва да върне една от спечелените си карти и да я върне заедно с картата, изиграна по време на този рунд.

Когато някой от играчите спечели 10 карти, той печели играта.

 

Играта "Събирай боклука разделно" ще помогне на Вашето семейство да се погрижи за природатата и околната среда, тя ще възпита у децата полезни навици и те от малки ще осъзнаят колко е важно да пазят Земята чиста, като събират отпадъците разделно.

Играта могат да играя 2-6 играчи на възраст от 6-99 години.
Приблизително времетраене на една игра: 15 мин.

49,90 лв.
Базова цена: 49,90 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Доставка
Начини на плащане
Характеристики
Препоръчителна възраст
6+
Размер на опаковката
25 x 25 x 5 см
Брой играчи
2, 3, 4, 6, 5
Доставка

Доставката се извършва в рамките на 2-4 работни дни в зависимост от избраните продукти, начин на плащане и вид куриерска услуга. Поръчки, направени след 14:00ч. се обработват на следващия работен ден.

 

Моля, имайте предвид, че при избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената на сайта банкова сметка.

 

Доставката може да бъде извършена от Speedy или Econt по ваш избор.

 

Цената на доставката зависи от размерите и теглото на избрания продукт, посочения от вас адрес и избора на куриерска услуга - куриерска компания и вид услуга (до врата или до офис на куриерска фирма), както и начина на плащане (наложен платеж или банков превод).

 

За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА

 

Освен доставка с куриерска компания, имате възможност да вземете сами поръчката си от склад в гр. София, ж.к. „Младост 2“. Вземането на поръчката от склад е БЕЗПЛАТНО.

 

  

Начини на плащане

Можете да платите закупените от www.Znaiko.bg продукти по един от следните начини:

 

 • Наложен платеж – цената на закупените продукти и доставката се заплащат при получаване на пратката, директно на куриера.

 

 • Банков превод – при заплащане по банков път сумата се заплаща предварително с превод към:

 

Получател: НИГАНИ ООД

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG05UNCR70001520104537

BIC: UNCRBGSF

 

Молим, в Основание за плащане да посочвате номера на поръчката си с цел по-лесна обработка!

При избор на плащане по банков път избраните от вас продукти ще бъдат предадени на куриер след превеждане на общата сума на поръчката по посочената тук банкова сметка.